Komolyzenei menedzser

Amit a képzésről tudnod kell

A mai magyar művészeti piacon egyre nagyobb az értéke azoknak a szakembereknek, akik pontosan tájékozódnak egy konkrét művészeti területen, ismerik annak mozgását és kellő rálátásuk van szereplőire. A komolyzene menedzselése ma Magyarországon piaci hiányszakma, szinte egyedülálló képzésén a Werk Akadémia ehhez kíván kellő elméleti tudást, háttér információkat és kapcsolati tőkét nyújtani.
 
A komolyzenei menedzser képzés a Művészeti menedzser képzés szakmodulja. A Werk arculati tényezője a kiscsoportos oktatás, a közösségben végzett alkotó munka. Az Akadémia fontos küldetése, hogy az itt végzettek teremtsenek önálló arculatot és építsenek önálló vállalkozást. A szakmodul kezdetén a résztvevők a menedzseri munkában általánosan meghatározó vállalkozási, kommunikációs, marketing és brandingismereteket sajátítják el.
 
A komolyzenei szakirány elméletben és gyakorlatban is bemutatja a legújabb hazai és nemzetközi komolyzenei áramlatokat és irányzatokat, a zenekarok speciális vállalkozói, jogi, financiális lehetőségeit, szerzői jogi ismereteket, a komolyzenei újságírás sajátosságait, a kortárs hazai és nemzetközi komolyzene rangos szereplőit és együtteseit. A képzés jelentősen gyakorlat- és kapcsolat orientált, így a résztvevők több helyszínre is eljuthatnak, bekapcsolódnak zenekarok munkájába, akár életre szóló munkakapcsolatokat köthetnek.
 
Amit adunk, az a kapcsolati háló, az irányok megmutatása, a friss szemlélet és gondolkodás.

2020-ban kedden és csütörtökön lesznek az órák. 

A szak vizsgával zárul, a résztvevők egy koncertet hoznak tető alá saját kivitelezésben.

Akadémiánkon általános gyakorlat, hogy már a képzés közben is munkákat tudunk ajánlani olyan projektekben, amelyek megkeresnek bennünket. És mivel a szakmák vezető kiválóságai tanítanak nálunk, így évről évre egyre több ilyen lehetőség adódik.

A képzés mentora Meczner Vera, a Gradus Művészügynökség vezetője, aki saját művészügynökségében többek között Bella Mátéval, Polyák Lillával, Dobszay Péterrel, Orosz Ákossal és Varró Dániellel dolgozik együtt. Egyetemi mesterfokozatot a University of Warwickon, Cultural Policy and Management szakon szerzett, szakmai tapasztalatot pedig elsősorban az Armel Operaverseny és Fesztivál produkciós vezetőjeként.

A szakot félévenként 10 fő jelentkezővel indítjuk.

A képzésről minden további információval áll az érdeklődők rendelkezésére Meczner Vera, a szak mentora: +3630 5588 698

- Hírlevél -

Ha érdekelnek a képzéseink, híreink, esetleg a különböző eseményeinkről szeretnél értesítést kapni, e-mail címed megadásával feliratkozhatsz a hírlevelünkre!

Név: 
E-mail cím: